Visas to China

Witamy na stronie firmy Serwis Konsularny.

1. Czym się zajmujemy?

Wizy – pomagamy w uzyskaniu wizy do każdego kraju świata

Ubezpieczenia – załatwiamy ubezpieczenia

Legalizacja pobytu – pomagamy w załatwieniu formalności związanych z legalizacją pobytu

Legalizacja dokumentów – pomagamy w załatwieniu formalności związanych z legalizacją dokumentów

Legalizacja obcokrajowców – pomagamy w legalizacji

2. Jak można załatwić formalności związane z uzyskaniem wizy do Chin?

Przez Internetowy formularz zgłoszenia 24/h klikając tutaj… (dostępny po zalogowaniu). System ten umożliwia też śledzenie drogi wykonania naszej usługi, tzn. w którym miejscu znajduje się Państwa paszport.

Bezpośrednio dzwoniąc pod numer telefonu: (22) 826 44 62 lub (22) 826 08 78 pn.-pt. 9 – 17

3. Jakie wizy pomagamy załatwić?

Turystyczna Jednokrotna – NORMALNY
Turystyczna Jednokrotna – EXPRESS
Biznesowa Jednokrotna  – TRYB NORMALNY
Biznesowa Jednokrotna  – TRYB EXPRESOWY
Turystyczna Dwukrotna – TRYB NORMALNY
Turystyczna Dwukrotna – TRYB EXPRESOWY
Biznesowa Dwukrotna – TRYB NORMALNY
Biznesowa Dwukrotna – TRYB EXPRESOWY
Biznesowa Wielokrotna – TRYB NORMALNY
Biznesowa Wielokrotna – TRYB EXPRESOWY
Studencka / Pracownicza – TRYB NORMALNY
Studencka / Pracownicza – TRYB EXPRESOWY
Turystyczna Grupowa

ZAPRASZAMY SERDECZNIE DO KORZYSTANIA Z NASZYCH USŁUG

1) INFORMACJA O WIZACH DO CHIŃSKIEJ REPUBLIKI LUDOWEJ

OBYWATELE POLSKI I POZOSTAŁYCH KRAJÓW UNII EUROPEJSKIEJ POTRZEBUJĄ WYROBIĆ WIZĘ PRZED WYLOTEM DO CHIN W KONSULACIE ChRL. WIZA OBOWIĄZUJE NA CAŁYM OBSZARZE CHIN Z WYJĄTKIEM OBSZARU HONGKONGU I MACAO (WJAZD DO 90 DNI POBYTU BEZ WIZY).

BEZ WIZY MOŻNA PRZEBYWAĆ DO 24 GODZIN W STREFIE TRANZYTOWEJ NA WSZYSTKICH LOTNISKACH MIĘDZYNARODOWYCH W CHINACH – DOTYCZY WSZYSTKICH NARODOWOŚCI.

KONSULAT W WARSZAWIE OTWARTY JEST W PONIEDZIAŁKI (13.30 – 15.30), ŚRODY (09.00 – 11.00) I CZWARTKI (09.00 – 11.00). CZAS OCZEKIWANIA NA WIZĘ, TO W TRYBIE NORMALNYM 1 TYDZIEŃ (PON. – PON., ŚR. – ŚR., CZW. – CZW.) LUB W TRYBIE EKSPRESOWYM NA 2 DZIEŃ ROBOCZY AMBASADY (PON. – CZW., ŚR. – PON., CZW. – ŚR.).

2) CHIŃSKIE WIZY DZIELĄ SIĘ NA NASTĘPUJĄCE KATEGORIE:

WIZA L – WIZA TURYSTYCZNA (TURYSTYKA, ZWIEDZANIE). POBYT DO 30 DNI, OKRES WAŻNOŚCI WIZY: JEDNOKROTNA 3 MIESIĄCE OD DATY WYDANIA, DWUKROTNA 6 MIESIĘCY OD DATY WYDANIA. WJAZD MUSI NASTĄPIĆ NIE PÓŹNIEJ NIŻ OSTATNIEGO DNIA WAŻNOŚCI WIZY I MOŻNA POZOSTAĆ NA OKRES DNI POBYTU OKREŚLONY W WIZIE.

WIZA M – WIZA BIZNESOWO-HANDLOWA. OKRES WAŻNOŚCI WIZY: JEDNOKROTNA 3 MIESIĄCE OD DATY WYDANIA, DWUKROTNA 6 MIESIĘCY OD DATY WYDANIA, WIELOKROTNA 6 MIESIĘCY LUB ROK OD DATY WYDANIA. WJAZD MUSI NASTĄPIĆ NIE PÓŹNIEJ NIŻ OSTATNIEGO DNIA WAŻNOŚCI WIZY I MOŻNA POZOSTAĆ NA OKRES DNI POBYTU OKREŚLONY W WIZIE.

WIZA F – WIZYTA W CELU WYMIANY DOŚWIADCZEŃ

WIZA Q – WIZA WYDAWANA W CELACH RODZINNYCH DLA CZŁONKÓW RODZIN OBYWATELI CHIN LUB CZŁONKÓW RODZIN CUDZOZIEMCÓW PRZEBYWAJĄCYCH W CHINACH NA PODSTAWIE STAŁEJ KARTY POBYTU. WIZA MOŻE BYĆ WYDANA JAKO KRÓTKOTERMINOWA (Q2) LUB DŁUGOTERMINOWA (Q1). ZA CZŁONKÓW RODZINY UZNAJE SIĘ W TYM PRZYPADKU: MAŁŻONKÓW, RODZICÓW, SYNÓW, CÓRKI, MAŁŻONKÓW SYNÓW LUB CÓREK, BRACI, SIOSTRY, DZIADKÓW, WNUKÓW ORAZ TEŚCIÓW.

WIZA S – WIZA DLA CZŁONKÓW RODZIN CUDZOZIEMCÓW PRACUJĄCYCH LUB STUDIUJĄCYCH W CHINACH. MOŻE BYĆ WYDANA JAKO KRÓTKOTERMINOWA (S2) LUB DŁUGOTERMINOWA (S1). ZA CZŁONKÓW RODZINY UZNAJE SIĘ W TYM PRZYPADKU: MAŁŻONKÓW, RODZICÓW, SYNÓW, CÓRKI, MAŁŻONKÓW SYNÓW LUB CÓREK, BRACI, SIOSTRY, DZIADKÓW, WNUKÓW ORAZ TEŚCIÓW. WIZA MOŻE BYĆ PRZYZNANA RÓWNIEŻ W INNYCH CELACH PRYWATNYCH.

WIZA R – PROMOWANIE TALENTU

WIZA Z – PODJĘCIE PRACY NA TERENIE CHIN

WIZA X – PODJĘCIE STUDIÓW, PROWADZENIE BADAŃ NAUKOWYCH NA OKRES 6 MIESIĘCY LUB DŁUŻEJ

WIZA D – WIZA NA STAŁY POBYT W ChRL

WIZA G – WIZA TRANZYTOWA

WIZA C – CZŁONKOWIE ZAŁÓG LOTNICZYCH, MARYNARZE ORAZ TOWARZYSZĄCY IM CZŁONKOWIE RODZIN

WIZA J-1 – WIZA DZIENNIKARSKA (DLA STAŁYCH REZYDENTÓW)

WIZA J-2 – WIZA DZIENNIKARSKA (KRÓTKOTERMINOWA)

WIZA GRUPOWA TO SPECJALNY RODZAJ WIZY WYDAWANY DLA ZORGANIZOWANYCH GRUP TURYSTYCZNYCH. WIZA NIE JEST WSTAWIANA DO PASZPORTU, TYLKO WYSTAWIANA JEST W FORMIE ODDZIELNEGO DOKUMENTU. OSOBY PRZEBYWAJĄCE NA TEJ WIZIE W CHINACH MUSZĄ WJECHAĆ, PRZEBYWAĆ I WYJECHAĆ RAZEM.

WIZA WIELOKROTNA TO WIZA WIELOKROTNEGO WJAZDU WYSTAWIANA TYLKO NA PODSTAWIE SPECJALNEGO ZAPROSZENIA Z WŁADZ PROWINCJI CHIN (ODPOWIEDNIK POLSKIEGO URZĘDU WOJEWÓDZKIEGO).

Choose visa

Select a visa type