Wizy do Wietnamu

INFORMACJA OGÓLNA O WIZACH DO WIETNAMU

Obywatele Polski potrzebują wizę na wjazd do Wietnamu. O wizę należy się starać w konsulacie w Warszawie.

Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy dłużej w dniu składania wniosku. Zdjęcie do aplikacji wizowej musi być kolorowe, w formacie na wprost lub w pół profilu.

Sekcja konsularna w Warszawie czynna jest od 9.00 do 12.00 od Poniedziałku do Piątku.

Czas oczekiwania na wizę to 1 dzień roboczy w przypadku wiz do 15 dni pobytu lub ok. 1 tydzień w przypadku wiz dłuższych.

RODZAJE WIZ:

TURYSTYCZNA – wydawana w celach turystycznych, wiza ważna na okres podawany w konkretnych datach dziennych, tzn. nie wolno przebywać w Wietnamie poza okresem podanym na wizie.

BIZNESOWA –  wydawana w innych celach niż turystyczne tj. biznes, staż, targi, wiza ważna na okres podawany w konkretnych datach dziennych, tzn. nie wolno przebywać w Wietnamie poza okresem podanym na wizie.

TRANZYTOWA – wydawana w celach tranzytu przez Wietnam.

Wybierz formularz do pobrania

Wybierz wizę

Wybierz rodzaj wizy