Wizy do Mongolii

INFORMACJE OGÓLNE O WIZACH DO MONGOLII

Obywatele Polski, państw strefy Schengen i reszty krajów UE potrzebują uzyskać wizy na terytorium Mongolii.  W przypadku przejazdu przez Mongolię, należy posiadać zawsze wizę tranzytową.

Paszport musi być ważny min. 180 dni dłużej od daty zakończenia ważności przyszłej wizy.

Jedyne akceptowane zdjęcie do wniosku wizowego to zdjęcie tzw. biometryczne, to znaczy kolorowe, twarz na wprost (en-face), oboje uszu widoczne, białe tło, 3,5 cm x 4,5 cm.

Konsulat  w Warszawie otwarty jest od Poniedziałku do Piątku. Składanie aplikacji jest możliwe w godzinach 9.00 – 12.00, odbiory gotowych dokumentów w godzinach 14.00 – 16.00.

Czas rozpatrywania wniosków wizowych to 1 tydzień w trybie tzw. normalnym lub na 2 dzień roboczy w trybie tzw. ekspresowym.

Każda wiza mongolska wydawana jest na daty dzienne podane we wniosku. Data rozpoczynająca wizę nie może być wcześniejsza niż data odbioru gotowej wizy z konsulatu.

Opłaty za wizy pobierane są w walucie EUR, płatne w konsulacie gotówką.

RODZAJE WIZ (przy których pośredniczy Serwis Konsularny):

TURYSTYCZNA – wydana w celach turystycznych jako jednokrotna lub dwukrotna na pobyt maksymalnie do 30 dni.

TRANZYTOWA – wydawane w celach na tranzyt przez obszar Mongolii. Wiza wydawana jako jednokrotna lub dwukrotna na pobyt mak. 5 dni w jedną stronę, okres ważności na podstawie dat podanych we wniosku i ważności wiz do krajów docelowych.

Wybierz formularz do pobrania

Wybierz wizę

Wybierz rodzaj wizy